Projecte 1 a 1, Manteniment, Crisis, Tornem al dia dia!

Be ja hem passat la primera setmana, i per tant els inicis sempre son complicats, i en educació més, ja que s'han de canviar els hàbits de tot l'estiu.

Anem a fer un repàs d'alguns temes que sembla que seran els calents d'aquest curs:

Projecte 1 a 1. Llibres digitals.
  • Com han reconegut a les mateixes noticies, l'únic centre que disposava dels ordinadors per iniciar el projecte ha estat el centre visitat per el President! La resta, com ja es va informar per carta als directors al més de juliol, sembla ser, arribarien durant la primera setmana. En el nostra cas van arribar dimarts.
  • Ordinadors. Van arribar i encara no sabíem que fer amb ells, no havíem rebut instruccions de quin havia de ser el procediment d'entrega. Dimecres ens van dir que l'entrega s'havia de fer als alumnes, ja que s'havia d'activar el sistema antirobatori. Configurar la xarxa educat, ...
  • Provem la configuració: Dijous ens arriben els codis i començem a provar la configuració. S'ha de definir la xarxa educat i canviar la configuració de la connexió, vaja, si a tots s'ha de fer el mateix, no hauria sigut més pràctic que es fes a la maqueta utilitzada per fer la instal·lació dels ordinadors? Doncs sembla que ho haurem de fer a tots els ordinadors, Haurem de dedicar-hi algunes hores de classe.
  • Internet. Decepció un cop configurat no podem anar a internet, alguna cosa ha fallat, deu ser que les persones que van muntar tot el sistema no el van deixar prou apunt?
  • Linkat. Be és la gran ignorada, no hi han instruccions de com s'ha de configurar. És la segona opció d'arrencada, ...
  • Conclusió, passarà una altra setmana més sense tenir els ordinadors apunt per treballar amb els alumnes. Ja que primer s'haurà d'explicar al professorat i després als alumnes.

Contracte de manteniment dels centres.
  • Sembla que els centres hem quedat a la made deu del manteniment aquest inici de curs, no s'ha d'espatllar res, ja que s'ha canviat el contracte, que be en el fons als centres tant sols varia a la zona de Barcelona ciutat, la resta seguim i amb T-Systems, és a dir seguim en aquell mar, que depen de que et toca vas be i depen de que, doncs ja et pots haver calçat.
  • A mi em deu haver tocat, ja pots anar ben calçat, ja que fa més de 10 dies que estic esperant que em vinguin a canviar la font d'alimentació o la placa mare del servidor central del centre. És a dir que tenim els professors, i alumnes sense serveis, carpetes per guardar les dades, accés a internet, ...  Fins quant? Fins que el tot poderós T-Systems se li acudeixi que ja pot venir a fer la reparació. Ja que ni amb 3 reclamacions he aconseguit res de res. Això es el què ens espera.

Crisi econòmica i salaris.

  • Seguim immersos en la crisis, on sembla que segons tothom s'allargarà més que el que ens havien dit els polítics inicialment. Si es que algú s'ho va creure.
  • Com estalviar diners de l'estat, congelant sous de funcionaris, pensionistes, ... Aps però i els sous dels polítics? Que se'n diu res? No no segur que ells ja s'ho pujaran, i sinó, durant els anys de bonança ja s'ho van pujar, ara ningú es va recordar dels funcionaris a qui se'ls pujava el IPC peladet, no sigui que es refessin de la congelació de salaris dels anys 80.
  • Ara hi tornem ser amb la mateixa cançoneta. Ah  no us queixeu que vosaltres arrai que teniu el sou assegurat.

Ostes esperem que tot millori i tant sols sigui el mirall de que hem iniciat un nou curs, i tothom sembla que ha de tornar a l'activitat mica en mica.

Bona retrobada amb la realitat!!