Finalment hem entregat els portàtils. Projecte 1 a 1

Aquesta setmana es pot resumir, en que s'han entregat i configurat els portàtils del projecte 1 a 1, tant a professorat com als alumnes.

El primer entrebanc ha sigut la configuració. Ja que volíem que els alumnes i professors poguessin utilitzar lliurement tant la Linkat, com el Windows, per tant s'havien de configurar els dos sistemes operatius.

Jo no se com ho fan els altres centres, però a nosaltres ha significat muntar sessions de configuració guiades. Els 24 professors un dia i els dos dies següents els grups d'alumnes.

Aquestes sessions, han sigut realment esgotadores, ja que s'ha hagut de recollir la documentació, comprovar, entregar els ordinadors als alumnes, i tot seguit començar la configuració d'una manera pautada, tot plegat ha durat una mica més de dues hores i mitja.

Sí, ja ho sé, què un cop se sap fer no és tarda gaire més de 15 minuts, però clar, hem de pensar que son casi 30 persones fent una tasca nova i desconeguda, tocant coses que normalment la gent no fa, així que el resultat és aquest. Sort que ja, vaig avisar que serien unes 2 hores, així que es van haver de canviar poc els horaris previstos.

L'experiència ha sigut, dura i ha esgotat a més d'un professor. Però encara no hem acabat, ara ens queden els alumnes que ens venen amb el Vista. Segons la versió del Vista encara es més complicat i haurem d'acabar fent la configuració individualment.

Per si tot plegat no fos prou, ara ve la prova de foc per els punts WIFI. Ja que la connexió es fa per aquest sistema, i a les primeres proves ja donava algun que altra maldecap, principalment a cada aula, uns 30 alumnes, n'hi havia uns 3 o 4 que no es podien validar. Tot i repetir la configuració més d'un cop i al treure'ls del recinte, i anar a l'abast d'un altra punt d'accés es connectaven perfectament. Aquí hi ham d'afegir uns altres 2 o 3 que es desconnecten al cap de poca estona de navegar. Per tant ja tenim cinc o sis alumnes que no poden treballar en una aula.

Be ja tenim la barreja perfecte perquè l'experiència sigui dura, com podem dir als alumnes que no poden fer les activitats de classe? Perquè no tenen connexió. Jo crec que no, però ...

Detectat el problema vaig pensar que ho havia de comunicar, i així ho vaig fer per les vies que em van dir. Una trucada al SAU (Servei Atenció Usuari) qui sembla ser que ho ha de centralitzar tot. Trucada i primer de tot identificació completa.  Primera pega, la persona que agafa el telèfon li sona a xino, què? projecte què? ... be una explicació mes extensa i ja sembla que li sona una mica, no gaire... ja que em diu:

 -La connexió es via WIFI?

doncs si, es el que ha posat el projecte, li responc. Resposta immediata, doncs si ja és possible, tenen aquestes coses les WIFI, jo amb cara de moniato, ...

Com es solucionarà? Doncs no se ja que no semblava massa entendre que a una classe no els pots dir a 6 alumnes que no poden fer les activitats perquè la xarxa no ho suporta.

Vista la resposta, es va fer la mateixa demanda per correu electrònic, esperem les solucions per la propera setmana.

Així que continuam amb l'aventura...


Imatge: http://fav.me/d2au9k6

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola.

La connexió WiFi i els punt d'accés la teniu a partir del projecte Heura o bé us ho han muntat els del 1x1, o bé ho heu fet o encarregat vosaltres?.

Nosaltres també estem en modalitat 1x1 i tenim problemes: no ens podem connectar al nostre servidor propi on tenim un moodle ple de material.

Vaig donar la incidència al SAU i en reclamar-la la tenien "aparcada". Llavors em van remetre al centre de telecomunicacions. No en tenen ni idea... Si no tens algun "contacte" més o menys directe amb algú, malament.

Que sigui lleu.

Toni Ubieto
coordinador TIC
IES Lluís de Peguera
Manresa

Unknown ha dit...

Hola.

Entenc que la connexió WiFi i els punt d'accés us ho han muntat els del 1x1.

Nosaltres també estem en modalitat 1x1 amb la WiFi dissenyada i muntada per ells i tenim problemes: no ens podem connectar al nostre servidor propi on tenim un moodle ple de material.

Vaig donar la incidència al SAU i en reclamar-la la tenien "aparcada". Llavors em van remetre al centre de telecomunicacions. No en tenen ni idea... Si no tens algun "contacte" més o menys directe amb algú, malament.

Que sigui lleu.

Toni Ubieto
coordinador TIC
IES Lluís de Peguera
Manresa

Unknown ha dit...

Hola Toni,

de moment la cosa està una mica aturada, vaig contactar amb un tècnic de T-systems i va canviar una cosa.

Ja veurem com acaba.

Seguimen contacte

Josep M