Projecte 1 a 1? Com el tenim?

Com el tenim?
S'acaba el període lectiu i comença el període de formació, dels professionals de l'educació. En aquest moment seria bo tenir clar com serà el projecte de llibres digitals, més que tot, per orientar la nostra formació per donar un bon servei als nostres alumnes, i companys. Per fer això hauríem de tenir clares com funcionarà el projecte, res mes lluny de la realitat.
Que en sabem en aquest moments? Doncs poca cosa, a més surten coses d'avui per demà, tot molt interessant.
Xarxa informàtica.
No se sap res, oficialment, excepte que ho muntaran des de el projecte, una empresa externa, se suposa que durant el més de Juliol. Extraoficialment podria dir que es muntaran uns balencejadors Xtera, amb capacitat de filtre limitat. D'aquí que diguin que només podrem anar a les webs de les editorials i prou. Ja que ho tancaran tot, excepte aquests espais. Aps i muntaran un proxy, tal com diuen a les característiques del departament d'educació.
Xarxa elèctrica.
Que se n'ha d'encarregar el centre a contractar-ho amb uns consells, de com pot ser. Del finançament em sembla molt que no sen sap res tampoc.
Llibres digitals.
De moltes matèries encara no estan publicats, ni la famosa Digital Text. Algunes editorials fan esforços increïbles per tenir alguna cosa a punt. Per tant s'ha de fer una comanda a cegues.
Formació.
Ha sortit una formació el divendres, a correcuita, per omplir en una enquesta a la xarxa. Es contempla una formació d'un matí, que ja servirà per tot. Però ja hem de tenir les llicències comprades amb l'editorial, com hem dit, en molts casos no tenen disponible. Per tant no se com podem fer una formació sense el llibre en qüestió.
Ordinadors.
Les característiques publicades per el departament, 10”, disc dur solid, wifi, 3G, sistema dual...
extraoficialment, que els han negociat amb promocaixa i que han de treure un tríptic dels que recomanen i els seus preus.
Tot plegat ... doncs un cansament personal, degut a veure que hi ha un alt grau d'improvisació, i que les coses al final tot a correcuita, de qualsevol manera, però que no es pugui dir que no es fa.
Cansament, perquè no hi ha informació clara i concisa amb temps per planificar les coses.
Be millor tanquem per vacances i al setembre ja veurem que ens trobem ....
Bona formació i vacances per tothom!!

Projecte 1 a 1. Es farà? Amb mini ordinadors?


Aquesta setmana s'havia de decidir quines escoles porten a terme l'experiencia, projecte ... dels llibres digitals.
Tal com vaig publicar la setmana passada, encara hi ha molts punts foscos. No se si per aquests, motius, o perquè la  companyia de telecomunicacions triada, ha de mirar centre per centre si li pot oferir cobertura de internet necessària, sembla que s'endarrerirà un parell de setmanes.
Com a curiositat, han sortit diverses editorials, que ofereixen diferents materials de llibres digitals, no pas de totes he pogut trobar acces a unitats de, demostració diguem-ho així, ni les versions que aniran bé. Així que m'he  dedicat a entrar-hi i mirar com son, a part he agafat i he reduït les dimensions del navegador a 1024x600, que se suposa que serà l'elecció definitiva, ja que no contemplen ap altre opció.
I m'han sortit les següents imatges, que aquí podeu veure en petit, però si clique a sobre les podreu obrir a la grandària real. Cadescú que en tregui les seves conclusions.
Per veure la imatge a la grandària real la heu de descarregar.