DropBox. Emmagatzemant online

Cada cop tenim més aplicacions a la xarxa, això es coneix com a Cloud computing.


Exemples que ja coneixem, són el mail web (Gmail, Correu Yahoo ...), els documents a la xarxa (Google socs, Zoho...) ...



DropBox, seria una altra aplicació que inclouríem dins d'aquest grup, d'aplicacions al núvol que s'anomenen ara, és com si tinguessin un disc dur a la xarxa, on podem emmagatzemar la nostra informació i és accessible des de qualsevol ordinador que tingui accés a internet, però no tant sols això, sinó què a més ens guarda diferents versions que hàgim desat d'un document, per tant si hem esborrat una part del document i després ens interessa recuperar-la ho podem fer.

Per tant d'entrada tenim una capacitat de 2GB a la xarxa per emmagatzemar informació i si afegim amics a DropBox, mitjançant invitacions, o be afegim màquines ens van donant capacitat extra fins a 1 GB més, per tant podem arribar a disposar de 3GB de manera gratuïta.

El funcionament més senzill, si volem sincronitzar dades del nostre ordinador, hem de tenir instal·lat un programa al nostre ordinador o ordinadors, on haurem creat una carpeta per posar tota la informació que volem sincronitzar automàticament amb la que tenim a internet, en el moment que ens connectem, a internet amb qualsevol dels nostres ordinadors es produeix la sincronització. Ja podem començar a veure possibilitats, imaginem que treballem amb diferents ordinadors, el de casa, el de l'escola..., doncs ja no hem d'anar amb el USB i recordar-nos d'actualitzar el document als diferents llocs sinó que ell automàticament fa aquesta actualització als diferents llocs de treball.

També podem accedir al nostre espai senzillament amb un navegador i descarregar els documents que hi tenim, o pujar documents nous, en aquest cas el procés l'hem de fer manualment.

Actualment ens donen un espai limitat gratuït de fins a 2GB de capacitat i si no en fem prou sempre podem incrementar l'espai fins a 50 GB per 100 $ i fins a 100 GB per 200$ l'any en aquests moments.

Per disposar d'aquest espai tant sols ens hem de donar d'alta a la seva web mitjançant un correu electrònic i una contrasenya. DropBox.

Existeixen altres serveis d'aquest tipus, com poden ser:
Sugarsync https://www.sugarsync.com/
SteekR http://www.steekr.com/

Properament el procés de instal·lació del sincronitzador a la linkat, gràcies a l'ajuda de Joan De Gracia

1 comentari:

Joan ha dit...

Amb la fiabilitat de connexió que tenim al centre (poca)jo no deixo el USB ni de conya.